Pagina 1 van 1

Unlock van lagen.

Geplaatst: 21 mar 2012, 23:49
door Lisanka
Pffff...zit met mijn handen in het haar...haha.
Heb dus even een vraagje.

Ik heb een scrap gemaakt in Photoshop met natuurlijk allemaal lagen over elkaar.
Nu heb ik het opgeslagen en toen ik het weer opende zat het op slot, dus ge-locked!
Die lock heb ik eraf gekregen door dubbel te klikken en nu zit er dus geen slotje meer op.
Maar........de scrap is nog steeds aan 1 stuk met de naam background.
Ik kan dus de lagen niet meer afzonderlijk gebruiken/weghalen/verplaatsen.
Heeft iemand een idee?

Alvast heel erg bedankt!

Re: Unlock van lagen.

Geplaatst: 22 mar 2012, 00:02
door Gloomy
ja. je hebt hem als JPG, PNG of GIF opgeslagen in plaats van .PSD
anders waren het wel verschillende lagen geweest.

ik zou driftig zoeken of je hem toevallig niet ook als PSD opgeslagen hebt, anders dan is het erg zonde van de tijd die er aan besteed is maar helaas niet terug te draaien.

Re: Unlock van lagen.

Geplaatst: 22 mar 2012, 00:14
door Lisanka
Ik had hem eerst opgeslagen als pdf.
Dat doe ik altijd.
Maar omdat ik deze per email op wil gaan sturen, heb ik hem ergens anders opgeslagen in Jpeg.
Alleen als ik die pdf open, dan is het ook 1 laag.
Denk dat het niet goed gegaan is.

Zal morgen wel even kijken. (of misschien zometeen nog even ;-))

In ieder geval bedankt voor je reactie!

Re: Unlock van lagen.

Geplaatst: 22 mar 2012, 00:22
door Gloomy
photoshop heeft zover ik weet nog nooit automatisch alle lagen gemerged en op slot gezet voor het opslaan als PSD
maar hier een tip:

sla altijd tussen tijds op en je laatste versie onder een andere bestandsnaam,
ik sla de tussentijdse altijd op als <naam>_wip.psd en de uiteindelijke als gewoon <naam>.psd
ik erger me er zelf ook aan dat er geen tussentijdse autosaves zijn maarja :P

Re: Unlock van lagen.

Geplaatst: 23 mar 2012, 01:03
door Lisanka
Ik had hem opgeslagen op mijn bureaublad in jpeg.
Dat is niet waar de pdf staat, maar toen ik in die map keek, was hij
ook ineens in jpeg.
Strange!

Ik werk al een paar jaar met photoshop.
Sla het tussentijds ook altijd een paar keer op.
Dit was ergens een foutje :shock:

Dus ben ik gisteravond/vannacht tot 2 uur nog even in
kantoor gaan zitten en heb het weer overnieuw gemaakt. Zucht....

Maar nog even een andere vraag.
De lagen die je hebt gemaakt zie je links staan.
Ik weet niet waarom het veranderd is, maar vroeger stond de naam er nog bij.
Dan had je bijvoorbeeld een element met de naam "butterfly"
Nu zie ik alleen maar "laag 2" staan. Geen naam meer dus.

Weet jij dat?